Без сняг за Коледа и Нова година, с по-високи температури от обичайните

И тази година Коледа и Нова година ще посрещнем с меко и по-топло от обичайното време за края на декември, предаде репортер на БГНЕС.


Затоплянето започва още от 24 декември – Бъдни вечер. През целия ден ще има разкъсана облачност, а дневните температури ще бъдат между 10 и 14 градуса. Сутрешните температури също ще бъдат малко над нулата. Навръх Коледа ще се затопли още малко и в Северна България очакваме температури от порядъка на 15-18 градуса. В останалата част от страната между 13 и 16 градуса, за София 13. Валежи не се очакват. Между 26 и 30 декември ще бъде отново предимно слънчево, валежи не се очакват, дори сутрешните температури няма да бъдат под нулата или ще се движат около нея. Максималните температури в този период отново 8-14 градуса. На 30 и 31 декември температурите слабо ще се понижат, но ще има повече облаци и се очаква в последния ден на 2023 г. да има и валежи от дъжд, по високите места примесен със сняг.

Навръх Нова година или в Новогодишната нощ градусите ще са около минус 2 до нулата, валежи не се очакват засега.


Според редица синоптици месец януари ще бъде с дневни температури над нормите, но минималните температури ще бъдат под тях. Между 6 и 12 януари, както между 24 и 30 януари се очаква да има малко по-високи температури от обичайните за периода. А в дните 11-18 и 20-24 януари се очаква по-студено време. Между 13 и 25 януари се очаква минималните температури да бъдат под нормите за месеца. /БГНЕС