Пенев: Без "кибиците от дървеното" Гриша Ганчев нямаше да е в ЦСКА

"Тук говорим за два клуба. Единият отбор се казва ЦСКА-София, другият се казва ЦСКА 1948. Феновете винаги са били в подкрепа на отбора, по отношение на тях в това интервю ги нарекоха „кибиците от дървеното“. Без тези „кибици от дървеното“, Гриша Ганчев нямаше да е в ЦСКА. Да не се отклонява вниманието от проблемите. Без да си слагам медали, вече няколко пъти им спасих грешното управление и неправилните решения. Отново, само за три месеца. Какво получавам – неблагодарност". Това заяви Любослав Пенев при официалното си представяне като треньор на ЦСКА 1948 днес, предаде репортер на БГНЕС.

Договорът на Пенев с ЦСКА 1948 е за две години

Пенев води ЦСКА-София в края на сезон 2020/21, когато спечели Купата на България с "червените", но в началото на следващата кампания си тръгна от "Българска армия", а начело на тима застана Стойчо Младенов, като Пенев не спести критики към своя колега. "Няма никакво огорчение, всеки си носи отговорност. Поемам отбора, имаме само девет дена за подготовка, играем полуфинал с Лудогорец, отборът с най-висок бюджет и привилегии в България. Полуфинал, перфектен мач, отиваме на финал и печелим купата. Завършваме първенството по подобаващ начин, плейофът го изиграваме перфектно, перфектно свършена работа. Феновете са наясно, че това е едно режисирано интервю от него, скалъпена история с много неверни неща. Има и някои истини. Например, че след лагера в Банско щяха да спукат топката, след лагера в Турция много контузии, не знам какви са причините. Това е работа на старши-треньора и кондиционния треньор. Със същите футболисти завършихме перфектно първенството и спечелихме купата, ако след това има хора, които не знаят как да си вършат работата, това е отделен въпрос", каза новият наставник на ЦСКА 1948.

Пенев, който е подписал договор за две години с клуба, разкри защо е приел предложението на ръководството на ЦСКА 1948. "Основното, което за мен е важно, е, че отборът иска да развива професионален футбол, иска да се развива и надгражда, работи професионално и има високи цели. Това е изключително важно, винаги следващата година ти да бъдеш на по-високо ниво. Целите на ръководството са високи, а моите са още по-високи. Винаги поставям най-високите цели, ако успеем много добре, ако не успеем – продължаваме. Много е важно играчите да имат манталитет на победители", коментира Пенев.

Запитан каква реакция очаква от феновете на ЦСКА-София, той отговори: "Убеден съм, че ще бъдат положителни. След като не съм искан в един клуб, няма как да работя там. Това е много ясно и точно. Да се връщам ли назад 10 месеца? Аз бях изгонен. Окей, решение на ръководството, не беше най-доброто, така са преценили. Аз съм професионалист, обичам футбола и обичам да работя. Преди 10 месеца някой защити ли ме? В 12 през нощта? Нямам спомен някой да ме е защитил. Обичам да работя, сега ще работя за друг клуб. Не трябва да има нито сърдити, нито обидени. След като не ме искат, аз ще се оправям сам", заяви бившият национал.

Днес официално бе представен и новият треньор на дубъла на ЦСКА Валентин Илиев. "Вальо и Любо ще бъдат в клуба, докато те решат. Даваме им пълна свобода да работят, да имат време, да развият своите визии и виждания, да гонят целите, които поставяме заедно. Естествено, не можем да ги спрем, ако те решат да си тръгнат", каза изпълнителният директор на клуба Добрин Гьонов. "Днес е един специален ден, тъй като две знакови и емблематични фигури поемат двата отбора на ЦСКА. Надявам се, че ще успеем да постигнем целите, които си поставяме", каза още той. /БГНЕС