Без изненади в полуфиналните плейофи за Евро 2024

Отборите на Полша, Украйна и Гърция направиха важни крачки към участие на Европейското първенство по футбол в Германия това лято, след като спечелиха полуфиналните си плейофи в четвъртък вечерта.


Във Варшава поляците разбиха Естония с 5:1. Капитанът на Лудогорец Якуб Пьотровски се отличи с гол и асистенция за изразителния успех на домакините. За място на Евро 2024 Полша ще спори с Уелс, след като "драконите" победиха Финландия с 4:1 в Кардиф. "Драконите" ще имат домакинско предимство във финалния плейоф срещу Полша, който ще се играе в Кардиф на 26 март. Победителят от финала ще попадне в група D на Европейското първенство, където са още отборите на Австрия, Франция и Нидерландия.

Във втория поток Украйна победи Босна и Херцеговина с 2:1 като гост. Между украинците и участие на Евро 2024 застава тимът на Исландия, който разби Израел с 4:1 в Будапеща. По жребий украинците имат домакинско предимство във финала, но той ще се проведе във Вроцлав, Полша, заради войната в Украйна. Победителят отива в група Е на Европейското, където ще премери сили с Белгия, Словакия и Румъния.

В третия поток Гърция не остави никакви шансове на Казахстан с Атина и вкара пет безответни гола. Грузия продължава да мечтае за дебютно участие на голям форум, след като победи Люксембург с 2:0 у дома. Така на 26 март грузинците посрещат Гърция в Тбилиси в решаващ плейоф. Победителят отива в група F на Евро 2024, заедно с Турция, Португалия и Чехия. /БГНЕС

Категории: