Бербатов: Сър Алекс ми имаше доверие, не искаше да се променям

Бербатов на два пъти стана шампион на Англия с Манчестър Юнайтед.

Голмайстор номер 1 историята на българския национален отбор Димитър Бербатов опроверга твърденията, че бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън не е харесвал стила му на игра и е поискал от него да тича повече по време на мачовете. "Той бе страхотен с всички, знаеше как да подходи към всеки индивидуално - с някои бе мек, с други по-строг. Дори той никога не ми каза, че трябва да променя играта си. Това беше хубаво. Той ми имаше доверие", сподели Бербатов в интервю за Би Би Си.

39-годишният бивш нападател на ЦСКА, Байер Леверкузен, Тотнъм, Фулъм и Монако често бе критикуван, че е "мързелив" на терена и не се раздава достатъчно за отбора си. "Всеки има различен стил на игра. Понякога изглеждаше сякаш не съм в мача, но в същото време аз сканирах терена за свободни пространства, в които да се позиционирам. Някои хора не го разбират, но ако имаш хитра мисъл, дори и да си бавен физически, пак си бърз. Можеш да се позиционираш по-добре и да помогнеш повече на отбора си. Аз тичах в главата си. И когато виждах съотборник в по-добра позиция, винаги му давах топката. Никакъв егоизъм. В края винаги печелим или губим заедно. Моят стил на игра понякога плашеше хората, но всъщност носеше резултати", коментира българинът.

"Когато преминах в Манчестър Юнайтед, си казах, че най-накрая съм успял. За това бях работил през целия си живот. Бях щастлив, но се притеснявах като дете. Понякога това може да ти попречи да покажеш най-доброто от себе си. Знаех, че с трансфера ще разочаровам феновете на Тотнъм, но аз следвах своя собствен път и знаех, че ако пропусна тази възможност, няма да получа друга такава. Така е във футбола", допълни Бербатов.

Той призна, че е възможно да продължи кариерата си във футбола като треньор. "Няма да е лесно. Всички футболисти си мислят, че ще станат страхотни треньори, но това е много далеч от истината. Вече имам А лиценз и по-късно тази година се надявам да получа и Про лиценз. Никога не се знае. Предпочитам да съм подготвен за бъдещето, каквото и да е то. За момента обаче прекарвам повече време със семейството си", сподели Бербатов. /БГНЕС