Бербатов: Няма от какво да се срамуваме, клубовете направиха своя избор

Няма от какво да се срамуваме, клубовете направиха своя избор. Това заяви кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, след като Георги Иванов – Гонзо бе избран за нов президент на централата, предаде репортер на БГНЕС.

Бербатов отново не успя да стане шеф на българския футбол, след като остана втори зад Гонзо със 181-235 гласа в битката за поста. „Клубовете решиха, това е тяхно право. Това направиха. Ние от наша страна можем да сме с гордо вдигнати глави, но клубовете решиха, че някой друг трябва да поеме отговорността да ръководи българския футбол. Поздравихме Георги Иванов, пожелахме му успех. Не видях нищо нередно в гласуването. Той си обяви Изпълкома – аз лично мога да говоря за себе си. Няма смисъл да се влиза в Изпълкома, ако не си мнозинство“, започна бившият нападател на Манчестър Юнайтед и продължи:

„Това е волята на клубовете. Нека дадем време на новия президент, защото все пак е получил доверието на клубовете. Подкрепям Стилиян и Мартин, има достатъчно неща, с които ще се занимавам. Няма от какво да се срамуваме. Винаги когато изгубиш битка, никога не е положително чувството, ще направим разбор. Всичко, което зависеше от нас, беше направено. Георги Иванов, който е част от ръководството на БФС, може би ще продължи линията на управление, но това тепърва ще го разберем“.

„Странно е, когато ние три години сме се борили, а някои други кандидати за три месеца направиха кампанията си. Невинаги се получава както човек си го представя“, каза още Бербатов. На въпрос на БГНЕС относно това дали според него е имало грешки по време на изминалите три години, той отвърна: „Честно казано, не мисля. Искрено се надяваме да е постигната промяна, а не подмяна. Нека му се даде време на новия президент. Най-голямата загуба е голяма дума – може би ще има разочарование в следващите дни, но на първо четене на въпроса дали съм направил грешка, не мисля, че нещо пропуснахме. Щом не сме успели, значи не е било на 100% достатъчно“.

„Тези съдебни битки изморяват всички. На обществеността им омръзва. Мисля, че след 3 години трябва да се даде шанс на новия президент“. На въпрос на БГНЕС относно позитивите от тези три години, Бербатов заяви: „Показахме последните три години как искаме да работим, научихме много неща, създадохме доста добър екип. Ние не отиваме никъде, не изчезваме, всеки има собствен живот, ще продължим да поддържаме връзка“, завърши той. /БГНЕС