Бебе на годината в Община Елин Пелин е роденият на 3 януари Йоан Стоев

За седма поредна година Община Елин Пелин, с подкрепата на бизнеса, организира церемонията "Бебе на годината", с която награждава първото родено дете за новата година и новородените през месец януари 2023 г. Роденият на 3 януари 2023 г. Йоан Стоев е първото родено в общината бебе тази година и получава плакет от кмета на Елин Пелин, сребърни парички с пожелания за здраве, щастие, прощъпулник и учение, както и подаръчен комплект от верига магазини, предаде репортер на БГНЕС.

Общо 17 са родените бебета в община Елин Пелин, като освен Йоан Стоев и останалите деца получиха подръчни комплекти. Спомен за всяка едно от бебета остава и дървена рамка – в синьо за момчетата, и в розови за момичетата, на която са отбелязани името, датата и часът раждане, теглото и ръстът на съответното бебе.

Заместник-кметът на Община Елин Пелин Райничка Николова каза, че ние, хората, живеем ярко, но и бурно, а децата да смисълът, нашето всичко. "Раждането на децата е поздрав към всички родители, които получават посланието "добре дошли във вечността", тъй като децата са нашето по-добро продължение".

"Нека не забравяме и да помним, че най-важното е не какво ще оставим на нашите деца, а какви деца ще оставим", подчерта тя. Заместник-кметът се обърна и към медицинските специалисти, присъстващи на церемонията, като им пожела здраве, да бъдат все така всеотдайни, да продължават да дават надежда на всички родители.

Председателят на Общински съвет - Елин Пелин Николай Плещов отбеляза случаите на чудо на родени и оцелели деца в съседна Турция и Сирия. "Това ни показва, че животът е едно чудо. Това чудо, което имаме, тази жажда за живот, това, което не можем да го опишем с думи, да не го пропиляваме, да го изпълним със смисъл и да го предаваме на поколенията", добави той и посочи, че трябва да се стараем да бъдем добри и да даваме пример на децата, защото без българи, всичко това, което правим, няма никакъв смисъл.

Отец Иван Плещов отслужи водосвет за здраве на първите бебетата в община Елин Пелин за 2023 г., както и за здравето на техните родители. "Винаги с трепет идвам на това събитие, защото животът е подарък от Господа. Нека всички деца да са здрави, да растат весели и щастливи", пожела той. По думите му децата са с чисти хард дискове, няма нищо записано, затова родителите трябва да внимават какво влагат в тях. "Много са важни първите стъпки, първите години", каза още духовното лице и се обърна отново към родителите с призив във вкъщи да създадат истински човеци. /БГНЕС