Баутиста Агут отново спря Джокович, дъжд отложи мача на Федерер

Световният номер 1 Новак Джокович приключи участието си на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Маями, след като отпадна на осминафиналите от Роберто Баутиста Агут – в отделните части 6-1, 5-7, 3-6. Двубоят започна по отличен начин за шесткратния шампион във Флорида, който дръпна за отрицателно време с 5-0 в резултата.

Както и в Доха, Джокович отново допусна обрат и отпадна от непримирия испанец.

Втората част стартира с нов пробив за сърбина, но испанецът моментално направи рибрейк и се върна в мача. При 5-4 в полза на 30-годишния тенисист, двубоят бе прекратен за около половин час заради дъжд. След паузата Баутиста Агут бе по-концентриран и стабилен от основната линия и така се стигна до трети решителен сет. В него испанецът поведе с пробив за 3-1, който Джокович върна в следващия гейм, но колебливият сервис на сърбина отново го предаде и Баутиста Агут не изпусна инициативата до края на срещата. Това бе втората победа на испанеца над световния номер 1 през годината, след като той го спря и в Доха на полуфиналите отново след обрат в резултата. Джокович пък отпадна отново рано преди решителните битки, след като миналата седмица напусна надпреварата в Индиън Уелс още в трети кръг след загуба от Филип Колшрайбер. Баутиста Агут ще се изправи срещу защитаващия титлата си от миналата година Джон Иснър, който надигра в два тайбрек сета Кайл Едмънд.

Трикратният шампион в Маями Роджър Федерер не успя да изиграе двубоя си от осминафиналите срещу Данийл Медведев, след като дъжд обърка програмата и отложи сблъсъка им за днес. Мачът се очаква да стартира около 21:00 часа българско време. Напред към 1/4-финалите продължиха още Борна Чорич, Кевин Андерсън, Франсис Тиафо и Денис Шаповалов. Чорич ще играе за място на полуфиналите срещу канадския талант Феликс Оже-Алесем, докато Шаповалов ще се изправи срещу местния любимец Тиафо. /БГНЕС