Барселона вкара шест на Интер Маями в първия мач от американското си турне

Барселона стартира американското си турне с победа с 6:0 над Интер Маями във Флорида. Над всички беше Рафиня, който още в първия си мач с екипа на каталунците впечатли. Бразилецът вкара гол и даде две асистенции още до почивката.

Другите попадения за испанския гранд реализираха Пиер-Емерик Обамеянг, Ансу Фати, Гави, Мемфис Депай и Осман Дембеле. Домакините, начело на които е бившият английски национал Фил Невил, по никакъв начин не успяха да се противопоставят на именития си съперник. Атаката на Интер Маями беше водена от бившия ас на Реал Мадрид Гонсало Игуаин и американеца с български корени Индиана Василев. Сред резервите личеше името на сина на Дейвид Бекъм - Ромео, който влезе в края на срещата.

Каталунците бяха без треньора си Шави Ернандес, който не получи виза от американските власти, но се очаква още днес да се присъедини към тима и да седне на скамейката за дербито с Реал Мадрид в Лас Вегас в нощта на събота срещу неделя. След това предстоят мачове с Ювентус, Ню Йорк Ред Булс и УНАМ Пумас.

Роберт Левандовски, чийто трансфер от Байерн беше обявен официално часове преди мача с Интер, проведе загрявка с отбора, но не взе участие в проверката. /БГНЕС