Барселона се разделя с Куман след мача с Атлетико Мадрид

Гостуването на Атлетико Мадрид през уикенда ще бъде последният мач за треньора на Барселона Роналд Куман начело на каталунците, тъй като нидерландецът ще бъде уволнен от поста след двубоя, съобщава испанското издание Спорт.

Роналд Куман

Според информацията съдбата на Куман е била решена след тежката загуба от Бенфика с 0:3 в Шампионската лига в сряда, след която каталунците останаха без точки след първите си два мача от груповата фаза на турнира. Президентът на Барса Жоан Лапорта обаче смята да назначи нов треньор след двубоя с Атлети, тъй като след това предстои двуседмична пауза за мачовете на националните отбори. Това ще даде на новия наставник повече време да опознае отбора и да свикне с обстановката, а освен това той ще има по-лесен дебют - домакинство на Валенсия на 17 октомври.

Предположенията за името на новия треньор на Барселона са много, като според Марка ръководството на клуба вече се е свързало с наставника на Ривър Плейт Марсело Гаярдо, но той е отказал да прекрати договора си с аржентинския гранд, за да дойде на "Ноу Камп". В медийното пространство се въртят още имената на Андреа Пирло, Роберто Мартинес и Шави Ернандес.

Атлетико Мадрид посреща Барселона в мач от осмия кръг на Ла Лига в събота от 22:00 часа българско време. /БГНЕС