Барселона привлече Феран Торес от Манчестър Сити

Отборът на Барселона реализира първи зимен трансфер, след като си осигури подписа на нападателя на Манчестър Сити Феран Торес. Каталунците имат нужда от спешно подкрепления в атака, след като аржентинецът Серхио Агуеро сложи край на кариерата си, други офанзивни играчи на тима са контузени.

Барселона ще плати на "гражданите" 55 милиона евро за младия испански национал, като сумата може да нарасне с още 10 милиона в следващите години при изпълнението на определени условия. Наставникът на Барса Шави счита Торес за един от най-перспективните млади испански футболисти, а наскоро каталунците получиха финансова инжекция под формата на банков заем, което им позволява да реализират сделката. Въпреки това, испанският клуб ще трябва да се раздели с един или двама играчи, за да освободи място в бюджета за заплати според правилата за финансов феърплей на Ла Лига.

Манчестър Сити привлече Торес през 2020 година от Валенсия за 23 милиона евро и ще запише сериозна печалба с продажбата на играча. Нападателят изигра общо 43 мача за "гражданите" във всички турнири, в които отбеляза 16 гола. В момента той се възстановява от контузия на стъпалото, получена по време на мач на Испания през октомври. /БГНЕС