Барселона обърна Осасуна с човек по-малко и се откъсна на върха

Отборът на Барселона поведе с пет точки на върха в класирането на Ла Лига, след като победи Осасуна с 2:1 като гост в мач от междинния кръг в Испания. В Памплона каталунците трябваше да положат големи усилия, за да стигнат до ценните три точки, след като в 31-та минута останаха с човек по-малко след втори жълт картон за голмайстора Роберт Левандовски.

Преди това още в 6-та минута Давид Гарсия даде преднина на домакините, а на почивката червен картон получи и резервата Жерар Пике, който сложи край на кариерата си през уикенда, но бе на скамейката и за този двубой. Пике влезе в спор със съдията за картона на Левандовски и на свой ред бе санкциониран. Въпреки това тимът на Шави изравни три минути след повивката чрез Педри, а пет минути преди края на редовното време Рафиня донесе успеха на гостите след асистенция на Френки де Йонг.

По този начин Барселона записа 12-ти успех от 14 мача от началото на сезона и вече има 37 точки, пет повече от втория Реал, който е изиграл мач по-малко. Осасуна заема шеста позиция в подреждането с актив от 23 точки.

Останалите резултати:

Елче - Жирона 1:2

Атлетик Билбао - Реал Валядолид 3:0. /БГНЕС