Барселона и Галатасарай не си вкараха на "Ноу Камп”

Отборът на Барселона не успя да победи Галатасарай в първия осминафинален мач между двата тима от Лига Европа, завършил при равенство 0:0. Каталунците, които напълно резонно влязоха в мача като фаворити, доминираха срещу турския си съперник, но така и не успяха да материализират преимуществото си и да стигнат до гол и евентуално победа.

От самото начало домакините заложиха на типичния си стил с продължително владение на топката и преса, докато турците разчитаха предимно на контраатакуваща игра. Първата по-добра възможност за испанците дойде в 25-та минута, когато Мемфис Депай стреля от пряк свободен удар, но Иняки Пеня го отказа с чудесно спасяване. Испанският страж е преотстъпен в Истанбул именно от Барса. До почивката противно на очакванията Галатасарай заигра по-добре и стигна до няколко шанса, които обаче не успя да превърне в голове.

Второто полувреме за Барса започна с тройна смяна, като в игра влязоха Усман Дембеле, Жерар Пике и Серхио Бускетс. Четвърт час по-късно на терена се появи и Пиер-Емерик Обамеянг. В 62-ата минута Жорди Алба засече центриране на Адама Траоре, но стреля неточно, а две минути след това Френки де Йонг тества Пеня.

Петнадесет минути преди края Барса нацели греда, отново след изстрел на Де Йонг. Само три минути по-късно гостите реализираха, но попадението на резервата Бафетимби Гомис бе отменено заради засада. В 80-ата минута Шави пусна в игра Люк де Йонг и започна да разчита предимно на центрирания, но това не даде резултат и така двата тима завършиха 0:0.

Аталанта надви Байер Леверкузен в Бергамо

Всички резултати от Лига Европа:

Севиля - Уест Хям 1:0

Аталанта - Байер Леверкузен 3:2

Барселона - Галатасарай 0:0

Рейнджърс - Цървена звезда 3:0

Брага - Монако;

Всички резултати от Лигата на конференциите:

ПАОК - Гент 1:0

Партизан - Фейенорд 2:5

Славия Прага - ЛАСК 4:1

Витес - Рома 0:1

Бодьо/Глимт - АЗ Алкмаар 2:1

Лестър Сити - Рен 2:0

Олимпик Марсилия - Базел 2:1

ПСВ Айндховен - Копенхаген 4:4. /БГНЕС