Барса надви Юнайтед на "Олд Трафорд", Аякс и Ювентус не успяха да се победят в Амстердам

Барселона победи Манчестър Юнайтед с 1:0 на стадион "Олд Трафорд" в първи двубой от 1/4 финалите на Шампионската лига. Единственото попадение в мача бе дело на Люк Шоу, който се разписа в собствената си врата в 12-ата минута.

След равностойни начални минути Барселона успя да се възползва от първото си положение и поведе с гол на Луис Суарес, а асистенцията бе дело на Лионел Меси. Съдиите първоначално отмениха попадението заради засада, но след използването на системата за видеоповторения голът бе признат за редовен.

Той бе записан като автогол на Люк Шоу, тъй като при удара с глава на Суарес топката се отклони от рамото на левия бек на английския тим.

В 29-ата минута играта бе спряна за известно време, тъй като Лео Меси пострада при стълкновение с Крис Смолинг и от носа му рукна кръв, но аржентинецът все пак продължи участието си в срещата.

В 36-ата минута удар на Филипе Коутиньо бе париран с крак от стража на Юнайтед Давид Де Хеа. През първите 45 минути домакините така и не успяха да отправят нито един точен удар в очертанията на противниковата врата.

Юнайтед се опита да наложи натиск в началните минути на второто полувреме, но така и не успяваше да застраши вратата на Тер Стеген. Вместо това домакините можеха да получат втори гол в 65-ата минута, когато Луис Суарес се озова на добра позиция, но стреля покрай вратата. Опитите на Манчестър да стигне до изравнителен гол не дадоха резултат и тимът така и не успя да отправи точен удар в рамките на вратата на каталунците.

Ответният мач на "Камп Ноу" ще се играе във вторник, 16 април.

В другия днешен мач Аякс и Ювентус завършиха 1:1 в Амстердам. Кристиано Роналдо с глава се разписа за тима от Торино в края на първото полувреме, а 22-годишният бразилски нападател на холандския отбор Давид Нерес след солова акция възстанови равенството минута след началото на втората част.

Голът на Роналдо бе 125-и за португалеца в Шампионската лига, което е най-добър показател в историята на турнира. Най-близкият му преследвач Лео Меси има 108 гола.

Любопитно е, че Роналдо отбелязва първия си гол в Шампионската лига точно преди 12 години – на 10 април 2007 г. с екипа на Манчестър Юнайтед. /БГНЕС