Барчовски: Везенков ще играе срещу Босна и Херцеговина

Добра новина обяви селекционерът на баскетболните ни национали Росен Барчовски. Звездата на тима Александър Везенков ще пътува с отбора за Босна и Херцеговина и дори ще може да вземе участие в последния мач от Световните квалификации.

Както е известно звездата на Олимпиакос се оплака от болки в бедрото слез загубата от Литва (70:72) в Самоков. "Ще направим снимка, за да разберем какво ми е състоянието. Ако докторът позволи, ще съм на линия за Босна. Ако каже нещо различно… За съжаление това е спортът. Каквото и да е, няма да се откажа. Когато мога, винаги ще съм на линия", обясни най-добрият ни баскетболист в момента.

Крилото фиксира дабъл-дабъл от 29 точки и 11 борби на мача с Самоков.

"Не е нищо сериозно, ще пътува с нас, ще го вдигнем и дори ще играе в мача", заяви Барчовски специално за БГНЕС.

България се нуждае от задължителен успех, за да има шанс да продължи в следващия етап на квалификациите, след като Чехия спечели домакинството си на Босна и Херцеговина с 93:81. Баскетболистите на Росен Барчовски вече са последни в групата с баланс 1-4, докато Чехия се изравни с Босна и Херцеговина с 2-3. Лидер остава Литва с 5-0.

"Отиваме за победа, няма какво друго да кажа, достатъчно говорих след мача с Литва", обяви още селекционерът пред нашата медия. /БГНЕС