"Барби" вече поставя рекорди в бокс офиса

След като покрай "Барбенхаймер" се заговори за нещо изключително голямо, знаехме, че през уикенда касовите резултати ще бъдат астрономически, тъй като и Барби на Грета Гервиг, и "Опенхаймер" на Кристофър Нолан си проправиха път в кината. Макар че горещо се обсъждаше кое заглавие ще излезе начело по време на премиерния уикенд, Variety съобщава, че засега "Барби" печели в банката, като в четвъртък и петък е спечелил общо 70,5 млн. долара. На по-заден план остава "Опенхаймер", който е спечелил 33 млн. долара за същите два дни.

"Барби" стартира с най-големия премиерен уикенд за 2023 г., като донесе 70,5 млн. долара при очаквания за 150 млн. долара на вътрешния пазар.

Продажбите не би трябвало да са съвсем изненадващи, когато отбележим основните разлики между филмите на Гервиг и Нолан. От една страна, имате колоритната и лека приказка за куклата на Mattel в това, което се превърна в първия игрален филм за персонажа. Въпреки че Гервиг и много от членовете на актьорския състав се заканиха, че филмът ще отвори дискусии за по-дълбоките теми в сценария, на никоя планета той не може да се сравни с мрачния и вероятно депресиращ поглед на биографичната (по същество катастрофична) драма на Нолан.

По същество "Барби" е по-приветлива продукция за всички възрасти в сравнение с "Опенхаймер", който по-скоро ще привлече по-възрастната публика. Въпреки това, като се има предвид, че най-новата творба на режисьора на "Inception" и трилогията за "Тъмния рицар" е тричасов филм за физик, цифрите все още са невероятни за първите му няколко дни в кината. Оттук нататък и за двата филма предстои само възход, тъй като премиерният уикенд е едва в средата си, а много зрители се струпват в киносалоните, за да гледат един или и двата филма. /БГНЕС