Балъков замени Дончич начело на Локомотив София

Красимир Балъков е новият треньор на Локомотив София. Героят от САЩ 94 заменя на поста сърбина Данило Дончич, който е освободен от ръководството след поредицата от слаби резултати през пролетта. В последния кръг "железничарите" бяха разбити с 0:4 от Ботев Пловдив у дома.


"Ръководството на клуба взе решение да се раздели с досегашния старши треньор на клуба. С него си тръгват още помощник-треньорът и главен анализатор на тима Ивайло Захариев, треньорът на вратарите Владимир Манолков, както и кондиционният специалист Николай Георгиев. Пожелаваме, както на него, така и на целия треньорски щаб много успехи занапред. Начело на тима застава легендата на българския футбол Красимир Балъков", написаха от Локомотив във Фейсбук.

Балъков е водил отборите на Грасхопърс, Санкт Гален, Черноморец Бургас, Хайдук Сплит, Кайзерслаутерн, Литекс, Етър, националния отбор на България, ЦСКА 1948, а за последно бе начело на Септември София.

В неговия щаб влизат Георги Сърмов (помощинк-треньор), Светлин Спасов (кондиционен треньор) и Армен Амбарцумян (треньор на вратарите). /БГНЕС