Балкан отново е шампион на България по баскетбол

Балкан е новият шампион в Националната баскетболна лига. Ботевградчани победиха Рилски спортист в трети мач поред, този път с 66:54, и спечелиха финалната серия с 3-1 победи.

Небойша Видич.

Това е шеста титла на България за Балкан, като за последно те бяха шампиони през 2019 г. отново начело с треньора Небойша Видич. Рилски спортист пък завършва шампионата със сребърните отличия за втора поредна година.

Домакините, чиито фенове гледаха и този мач на екрани пред залата заради наказание, започнаха много добре и поведоха с двуцифрен аванс, но позволиха в началото на втората четвърт съперникът да навакса и дори да поведе. Балкан завърши полувремето със серия от 19:3 и на почивката се откъсна с 42:27. През третата четвърт разликата мина 20 точки и въпреки усилията на самоковци, които свалиха изоставането си до 9 точки, ботевградчани с много хъс удържаха успеха.

Най-резултатен за успеха бе Амад Рори със 17 точки. Най-полезен в мача обаче бе Крисчън Джоунс, нанизал 15 точки и добавил 13 борби. ДеВон Уошингтън добави 10 точки за успеха. За Рилски спортист с много хъс и желание игра Павлин Иванов, който се раздаде и в нападение, и в защита. Националът завърши с 24 точки, но получи много малко подкрепа от съотборниците си. /БГНЕС