Байерн взе предимство преди реванша с ПСЖ

Байерн Мюнхен спечели гостуването си на Пари Сен Жермен с минималното 1:0 в първи осминафинален сблъсък между двата тима в Шампионската лига. При подновяването на сезона в най-престижния европейски клубен турнир баварците взеха предимство преди реванша с парижани след три седмици.

Кингсли Коман (л) отново вкара във вратата на парижани.

На стадион "Парк де Пренс" баварците започнаха по-дейно и владееха повече топката, опитвайки да пробият добре организираната отбрана на домакините, докато френският шампион разчиташе предимно на контраатаки. Вратарят на Байерн Ян Зомер нямаше никаква работа до почивката, докато от другата страна Джанлуиджи Донарума отрази един точен удар от гостите, за които най-активен бе юношата на парижани Кингсли Коман.

Малко след началото на второто полувреме играчите на Юлиан Нагелсман закономерно поведоха в резултата чрез Коман. Офанзивният футболист получи добро центриране от влезлия на мястото на Жоао Кансело - Алфонсо Дейвис, и от воле преодоля Донарума за 1:0. В следващите минути Байерн стоеше по-добре на терена и трябваше да дръпне с два гола разлика, но Ерик Максим Чупо-Мотинг първо стреля зрелищно, но право в обсега на Донарума, а след това предизвика и намеса на италианския страж, който отби в гредата. Отново европейският шампион със "Скуадрата" бе последна пречка пред гостите за втори гол след удар с глава на Бенжамен Павар. ПСЖ подобри представянето си в играта в заключителните 15-20 минути, в които създаде няколко сериозни ситуации пред вратата на Зомер.

Първо влезлият от резервната скамейка Килиан Мбапе бе разколебан от Зомер, а след това вкара топката в мрежата на швейцарския страж, но бе в положение на засада. Впоследствие ВАР отмени още един гол на френския нападател заради засада на Нуно Мендеш при пробива на левия бек. Лионел Меси получи страхотен пас от Мендеш от ляво, но Павар изби в корнер, а Зомер отрази и опасен шут по земя на резервата Витиня. От другата страна Байерн имаше добър шанс на контраатака чрез Томас Мюлер, но появилият се от пейката ветеран стреля неточно в аут. В крайна сметка баварците удържаха аванса си, въпреки че завършиха с десет души на терена след втория жълт картон на Павар, и ще се отправят към реванша след три седмици с преднина в общия резултат. Коман отново бе герой за своя тим, след като отбеляза единствения гол и при победата на германския шампион над французите с 1:0 във финала на ШЛ през 2020. Вторият сблъсък между Байерн и ПСЖ е на 8 март от 22:00 часа българско време.

Брахим Диас отбеляза единствения гол при победата на Милан над Тотнъм.

В другия мач от програмата във вторник, Милан също взе аванс от един гол срещу Тотнъм след победата си с 1:0 на "Сан Сиро". Единственият гол за "росонерите" падна още в седмата минута и бе дело на Брахим Диас. До края възпитаниците на Антонио Конте така и не успяха да отвърнат на предизвикателството и ще търсят обрат във втория двубой на собствена земя, който ще се играе също на 8 март от 22:00 б.в. /БГНЕС