Байерн и Ювентус се класираха за осминафиналите на Шампионската лига

Отборите на Байерн Мюнхен и Ювентус се класираха за осминафиналите на Шампионската лига, след като постигнаха нови победи в груповата фаза във вторник вечер. На "Алианц Арена" в Мюнхен баварците победиха Бенфика с 5:2, като в герой за тима отново се превърна нападателят Роберт Левандовски, който реализира хеттрик в своя мач номер 100 в Шампионската лига и вече 81 гола в турнира.

Роберт Левандовски вече има 81 гола в Шампионската лига

Серж Гнабри и Лирой Сане отбелязаха другите две попадения за домакините. Байерн има 12 точки на върха в класирането на група Е и няма как да бъде изместен от едно от първите две места, а равенство с Динамо в Киев в следващия мач ще осигури на тима на Юлиан Нагелсман първото място. В другия мач от групата Барселона победи Динамо Киев с 1:0 като гост с гол на Ансу Фати и се изкачи до второто място с шест точки. Бенфика е на трета позиция с 4 точки, а Динамо е последен с 1 точка.

В група Н Ювентус постигна четвърта поредна победа след 4:2 над Зенит Санкт Петербург у дома и вече е сигурен за елиминационната фаза. В другия мач Челси надви Малмьо с 1:0 като гост и заема второто място в групата с 9 точки, шест повече от третия Зенит, докато Малмьо е на дъното без спечелена точка. Челси има нужда от една точка в последните си два мача, за да си осигури продължаване напред.

Останалите резултати:

Група G

Севиля - Лил 1:2

Волфсбург - Залцбург 2:1

Класиране: Залцбург (7 точки), Лил (5), Волфсбург (5), Севиля (3)

Група F

Аталанта - Манчестър Юнайтед 2:2

Виляреал - Йънг Бойс 2:0.

Класиране: Манчестър Юнайтед (7), Виляреал (7), Аталанта (5), Йънг Бойс (3). /БГНЕС