Байер Леверкузен освободи Петер Бош

Наставникът на Байер Леверкузен Петер Бош бе освободен от ръководството на клуба след поредицата слаби резултати на "аспирините" в последно време. Байер бе на върха на класирането в Бундеслигата през декември, но след това формата на тима сериозно се влоши и отборът се смъкна до шесто място в класирането, след като записа три равенства и осем загуби в последните си 14 мача в първенството. Междувременно Леверкузен отпадна от Купата на Германия и Лига Европа.

Ханес Волф ще води Леверкузен до края на сезона

57-годишният Бош ще бъде заменен от бившия юношески селекционер на Германия Ханес Волф, който ще води тима до края на сезона. "С новия треньорски екип искаме да преобърнем нещата и отново да поемем по пътя на успеха, от който излязохме. Дори и като много млад треньор Ханес Волф вече впечатли с големи клубове, най-вече като спечели промоция за Бундеслигата с Щутгарт", заяви спортният директор на Байер Симон Ролфес.

Волф ще дебютира начело на Леверкузен при гостуването на последния в класирането Шалке, като младият специалист ще има налични общо осем мача, за да навакса изоставането на Байер от седем точки до местата, даващи право на участие в Шампионската лига.

Бившият наставник на Аякс Петер Бош прекара малко повече от две години на "БайАрена". /БГНЕС