Бабикян: Подслушвани са и 25 души от БСП: Митов: Скандалът е измама

Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!“ и Даниел Митов от ГЕРБ коментираха пред бТВ тази сутрин последната гореща вътрешнополитическа тема - подслушвани ли са политици от опозицията от службите.

Преди дни съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов заяви, че 32-ма политици, които не са били част от управляващата коалиция, са били подслушвани. Служебното правителство потвърди, че подобно нещо се е случило и дори разкри, че сред тях е бил настоящият премиер Стефан Янев, но не потвърди за броя и не назова други лица.

Три различни служби са били ангажирани с подслушването на опозиционни политици преди изборите, заяви Бабикян. Според него обаче подслушваните са 82-ма, а сред тях има и 25 социалисти от БСП.

„32-ма бяха обявени преди изборите. Ако към тях прибавите и хората, които бяха слушани по време на протестите миналата година. Ще получите бройката. Потвърждение не можем да търсим, вътрешният министър каза, че има подслушване на политици от опозицията – кои са, колко са?“, допълни Бабикян.

Бабикян обяви, че има информация, че той и адвокат Николай Хаджигенов са сред подслушваните.

„Има и 25 човека от БСП, които също са били подслушвани. Не знам защо все още не проявяват интерес, може би, ще проявят. Дори да приемем, че всички от опозицията сме някакви престъпници, как пък не подслушаха един от управляващите? Властта все пак е в тях“, коментира политикът.

Според него институциите трябва да си свършат работата и да разкрия кои лица са били подслушвани. По думите му унищожаването на записи или трансферирането им на хартия – не означава, че не са оставени следи. Бабикян беше категоричен, че незаконното подслушване е форма на натиск и често се използва за изнудване.

Даниел Митов от ГЕРБ бе категоричен, че за него цялата тази история е измама.

Не живеем в държава, в която масово се подслушва опозицията. Очевидно е, че никой не е бил подслушван, каза той и призова когато се говори в медийното пространство, това да става с доказателства, които в случая липсват.

Президентът Радев искаше да обезглави службите и обезглави една от тях – тази, която се занимаваше с руския шпионаж у нас, каза Митов и посочи, че президентът не е излязъл с позиция, осъждаща случаите на шпионаж.

Според Митов Румен Радев играе двойна игра. Има достатъчно много истории и доказателства, че президентът по никакъв начин не е отдаден на нашата евроатлантическа и европейска интеграция, каза още той.

Той каза, че за да разкриеш шпионска мрежа се иска воля, а това в момента е пресечено. /БГНЕС