„Български глас” ще участва в местните избори

Народна партия „Български глас” проведе съвещание на областните и регионалните координатори за Област Бургас. Целта е ръководството на новоучредената партия да се запознае с проблеми в региона, както и да се вземе решение как политическата формация ще участва на местните избори през есента, предаде кореспондентът на БГНЕС.

„Трябва да вземем решение, ако участваме на местните избори, как ще участваме, дали ще подкрепим някоя от политическа формация или ще се явим самостоятелно. „Български глас” не е лидерска партия. Това е партия от нов тип в България. Нашата стълбица не е борче - отгоре да стои председател, после зам. председател, секретар и структурите. Ние сме легнала стълба - председателят и областните координатори на партията са в една хоризонтална права и решенията се вземат колективно. Това е залегнало в устава”, заяви председателят на „Български глас” Георги Попов.

По думите на Огнян Митев, член на изпълнителния съвет на партията, за всяко едно населено място ще се подходи индивидуално. „Водим преговори и правим срещи с различни формации. В Бургаска област очакваме подкрепата на различни обществени организации, като Съюз на инвалидите в България, организацията на пострадалите от ТЕЛК решения, учителски синдикати. Надяваме се да постигнем една по-широка подкрепа и да имаме общински съветници в Бургас”, обяви Огнян Митев.

На съвещанието беше обсъдена и политическата обстановка в България. Беше подчертано, че е извършена подмяна на вота на българските граждани. Затова „Български глас” трябва да вземе решение дали ще участва в бъдещи протести у нас. „Нашата парти стартира от протестите през 2020 година и всичко, което тези протести постигнаха вече е изтрито и зачеркнато с гумичка”, заяви Георги Попов. /БГНЕС