България завършва годината на 71-во място в ранглистата на ФИФА

Националният отбор по футбол на България се изкачва с едно място в обновената ранглиста на ФИФА и ще завърши годината на 71-ва позиция в света. Играчите на Младен Кръстаич имат актив от 1336,71 точки и се намират точно зад ОАЕ и пред Кабо Верде в класацията.

"Лъвовете" са точно зад ОАЕ и пред Кабо Верде.

Изминалото Световно първенство по футбол дава сериозно отражение в ранглистата, макар че Бразилия запазва първата позиция, въпреки че отпадна в четвъртфиналите. Новият световен шампион Аржентина се изкачва до второ място, а финалистът Франция вече е трети, докато Белгия записва спад с две места и е на четвърта позиция.

Бронзовите медалисти от Хърватия записват скок с пет места до седма позиция, докато Дания изпада от топ 10 на света и вече е на 18-то място. Най-голям прогрес очаквано бележи приятната изненада на Мондиал 2022 Мароко, като "атласките лъвове" се изкачват с 11 позиции и вече са на прага на топ 10, заемайки 11-то място. Прогрес с 11 позиции бележи и Австралия до номер 27.

Най-сериозният спад е за тима на Канада, който не спечели нито една точка в Катар и се смъква с 12 места до 53-та позиция. /БГНЕС