България започва срещу Черна гора на Евроволей 2021 за мъже

Мъжкият национален отбор на България започва срещу Черна гора в първия си мач от Европейското първенство 2021. Двубоят е на 3 септември от 18:15 часа в Острава (Чехия).

За възпитаниците на Силвано Пранди предстоят още мачове с Чехия, Италия, Словения и Беларус в група В.

Това стана ясно, след като Европейската конфедерация – CEV, оповести официално програмата. Шампионатът на Стария континент ще се проведе в четири дължави – Полша, Чехия, Финландия и Естония. Началото ще бъде в три последователни дни.

Стартът ще бъде даден на 1 септември в два от потоците. В група С в Тампере, домакините от Финландия ще се изправят срещу Северна Македония. В група D в Талин волейболистите на Естония ще излязат срещу Латвия. И двете срещи са от 19:00 ч местно време.

Актуалният европейски шампион Сърбия и бронзовият медалист Полша ще се присъединят към надпреварата на втория ден от събитието, 2 септември в Краков, където ще се играят мачове от група А.

Първите срещи от група В ще се състоят на третия ден на турнира, 3 септември, в Острава (Чехия). Сребърният медалист от Евроволей 2019, Словения излиза срещу домакините от Чехия. Съставът на Италия играе с Беларус, а България среща Черна гора.

Ето всички предстоящи срещи на България:

3 септември

18:15 ч: Черна гора - БЪЛГАРИЯ

5 септември

17:00 ч: Чехия – БЪЛГАРИЯ

6 септември

16:45 ч: БЪЛГАРИЯ - Италия

7 септември

17:00 ч: Словения – БЪЛГАРИЯ

9 септември

17:00 ч: БЪЛГАРИЯ - Беларус

Осминафиналите ще се играят на 11, 12 и 13 септември в Гданск и Острава. Четвъртфиналите са заложени за 14 и 15 септември отново в двата града. Полуфиналите и двубоите за разпределението на медалите са на 18 и 19 септември в полския град Катовице. /БГНЕС