Българи чакат по 12 часа за излизане от Сърбия

Километрични опашки и чакане в продължение на 12 часа на излизане от Сърбия в посока Унгария. Това е картината на граничния пункт Хоргош между двете държави, предаде кореспондентът на БГНЕС.

"Тази сутрин опашката бе дълга 5 км. В момента работят всички пет ленти за автомобили и една за автобуси. Междуграничната зона между Сърбия и Унгария е в пълен хаос и препълнена", съобщава още кореспондентът ни, който изпрати и снимка от чакащите, разпространена от местния автомобилен съюз. Най-много коли има с регистрационни номера от България, Германия, Австрия, РС Македония и Турция. Повечето от тях се връщат обратно след новогодишните празници. "Тук сме вече 11 часа. А не сме минали и половината път до двете граници. Ние се връщаме след почивката си около Коледните и Новогодишните празници", каза един от българите, които чака за излизане от Сърбия. Друг наш сънародник уточни, че са там от снощи - от 21.00 часа.

Същата история разказват и пътници от Албания и Македония. "Чакаме над 12 часа за излизане от Сърбия. Много трудно е да се чака толкова дълго време", каза още той.

За излизане от Сърбия в посока Хърватия положението е малко по-различно. Там се чака около 4 часа за излизане от страната. /БГНЕС

Категории: