Австрия се класира за осминафиналите на Евро 2020 след успех над Украйна

Отборът на Австрия се класира за осминафиналите на Евро 2020, след като победи Украйна с 1:0 в Букурещ в пряк сблъсък за второто място в група С. Австрийците категорично надиграха своя съперник и заслужено стигнаха до успеха, който им осигури среща с Италия в следващата фаза.

Давид Алаба асистира за гола на Баумгартнер

На Националния стадион в столицата на Румъния възпитаниците на Франко Фода доминираха от самото начало и поведоха в резултата в 21-та минута, когато Кристоф Баумгартнер се разписа от близко разстояние след центриране от корнер на Давид Алаба. Украинците бяха далеч от най-добрата си игра и успяха да отправят едва един точен удар в целия двубой, докато играчите на Австрия имаха няколко възможности да удвоят преднината си, но не успяха да ги реализират, като те отправиха четири точни и 9 неточни удара към противниковата врата.

С този успех Австрия завършва на второто място в групата с шест точки и ще се изправи срещу Италия в Лондон на 26 юни в осминафинален сблъсък. От своя страна Украйна завършва на трета позиция в група С и ще чака развръзката от останалите мачове, за да разбере дали ще продължи напред като един от най-добрите трети тимове.

В другия мач от групата Нидерландия разби Северна Македония с 3:0 в Амстердам и завърши на първо място с пълен актив точки. Мемфис Депай откри резултата в 24-та минута, а след почивката Жоржиньо Вайналдум добави още два гола за "оранжевите" след две асистенции на Депай. На осминафиналите Нидерландия ще срещне завършилия на трето място отбор в група D, E, или F, докато Северна Македония завършва Евро 2020 без спечелена точка. /БГНЕС