Австралийски ТВ канал защити решението си да не излъчи мача на Барти

Австралийският телевизионен канал „Seven Network“ защити решението си да излъчи пряко мача на Ник Кирьос от първи кръг на Уимбълдън при мъжете вместо този на номер 1 в света Ашли Барти. Телевизията бе обвинена в сексизъм за избора си да предава на живо мъжкия мач.

Шампионката на Ролан Гарос и номер 1 в света Ашли Барти стартира с двусетов успех участието си на Уимбълдън, надигравайки китайката Сайсай Джън след 6-4, 6-2.

Двубоят на Кирьос със сънародника му Джордан Томпсън бе минал отвъд границата от два часа, когато започна срещата на Барти с китайката Сайсай Джън, като каналът продължи да излъчва мъжкия сблъсък. Тенис фенове в Туитър изразиха своето разочарование, като някои от тях дори нарекоха решението на „Seven Network“ сексистко. Тв каналът премина на мача на Барти, точно когато тя приключи с успех на старта при жените. От телевизията обясниха, че решението да останат на мъжете е било трудно, но са действали според рейтинга. „Ник Кирьос и Джордан Томпсън се движеха оспорвано в третия сет, когато Аш се появи на корта“, сподели говорител на тв канала в свое изявление. „Огромният рейтинг от зрители на 7TWO, който бе сравним с този на финал на Уимбълдън, показва колко въвлечени са били австралийците в случващото се между Кирьос и Томпсън“.

Кирьос и Барти бяха запитани на пресконференциите си след своите мачове относно въпросното телевизионно излъчване, но не бяха особено впечатлени. „Ако хората могат да гледат моите мачове, чудесно. Ако не могат, окей. Това зависи от телевизионните канали, не от мен“, сподели шампионката на Ролан Гарос Барти. Кирьос пък заяви: „Вероятно бих показал и двата, но няма какво толкова да кажа по въпроса“. /БГНЕС