Атлетик Билбао изхвърли Реал Мадрид от Купата на краля

Отборът на Реал Мадрид отпадна още в четвъртфиналите на Купата на краля, след като загуби гостуването си на Атлетик Билбао с 0:1. На стадион "Сан Мамес" домакините бяха по-активни и заслужено стигнаха до успеха срещу тима на Реал, който бе далеч от най-добрите си възможности.

Баските бяха по-настоятелни през целия двубой, но така и не успяваха да пробият защитата на Кралския клуб, преди все пак да стигнат до гол минута преди края на редовното време, когато Алехандро Беренгер се разписа с прецизен удар в долния ъгъл. В оставащите минути играчите на Карло Анчелоти нямаха възможност да отговорят и по този начин се разделиха с турнира.

От своя страна Атлетик си отмъсти на Реал за загубата във финала за Суперкупата на Испания в началото на януари. Тимът на Марселино отстрани двата гранда на испанския футбол в два поредни кръга на Купата, след като на осминафиналите надви Барселона с 3:2 след продължения.

В другия мач от вчера Бетис разби Реал Сосиедад с 4:0 като гост. Другите два отбора на полуфиналите са Валенсия и Райо Валекано, а жребият ще се тегли днес. /БГНЕС