Атланта изравни серията с Милуоки, контузия за Адетокумбо

Отборът на Атланта Хоукс изравни финалната серия на Източната конференция срещу Милуоки Бъкс, след като спечели мач номер 4 със 110:88 у дома. В "Стейт Фарм Арина" Атланта бяха без своята звезда Трей Йънг, който получи контузия на глезена в последния двубой, но в негово отсъствие Лу Уилямс и Богдан Богданович поведоха своите към ценен успех.

Адетокумбо получи травма на коляното след сблъсък с Клинт Капела

Домакините поведоха в резултата от самото начало и не изоставаха в резултата нито за секунда, като в края на третата част преднината им достигна 25 точки. Най-резултатен за Ястребите бе заместникът на Йънг Лу Уилямс с 21 точки, 8 асистенции и 5 борби, Богданович добави с 20 точки, като общо шест играчи на Атланта вкараха 10+ точки, а тимът записа над 50 процента успеваемост при стрелбата.

От своя страна играчите на Милуоки имаха едва 39,3 процента успешна стрелба, а най-лошата новина за тима бе контузията на двукратния MVP Янис Адетокумбо, който нарани коляното си в третата част и напусна принудително корта. Джру Холидей се отчете с 19 точки и 9 асистенции за Бъкс, а Крис Мидълтън добави 16 точки и 8 борби, но това не бе достатъчно за Милуоки, които днес трябва да разберат колко сериозна е травмата на Ядетокумбо.

"Готови сме за всичко. Ще оценим ситуацията с Янис. Разполагаме със страхотен отбор, страхотен състав", коментира треньорът на Милуоки Майк Бъденхолцер.

Мач номер 5 от серията е в петък от 3:30 часа българско време в Милуоки. /БГНЕС