Атанасова: Нинова да си гледа оцеляването на партията

“Нинова си приписва победи. След като 16 години не може да бие ГЕРБ на избори, днес отбеляза победа, а именно - отказа на Борисов от собствения му имунитет”, това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, предаде репортер на БГНЕС.


“Нинова, призовавайки за справедливи присъди, вероятно забравя, че не тук е трибунала, който определя кой да бъде съден и с каква присъда. Странно ми е да говори в един глас с бивши магистрати, които започват своите политически проекти, и се чудя дали няма логическа или причинно-следствена връзка между най-различни събития, включително, водейки разговорите за правителство с ГЕРБ-СДС с първия мандат, и нейната рязка промяна на мнения”, каза още Атанасова. “Бих съветвала и нея, и други колеги да не замесват съдебната, независима власт в калните си политически игри, защото този имунитет на Борисов вероятно се ползва за политическа дъвка, която днес бе отнета от госпожа Нинова, а има много настоящи или бъдещи лидери, които ще правят политически проекти”, смята още Атанасова.

“Ако има справедливост и справедлива присъда, тя ще е неговата окончателна оправдателна присъда по това скалъпено дело. Всички сме наясно с материалите по делото, как се забавиха всички заключения и всякакви процесуални действия”, подчерта още председателят на ПГ на ГЕРБ, и допълни, че не е работа на Нинова да коментира бъдещи съдебни решения. “Да си гледа партията и нейното оцеляване”, каза още Десислава Атанасова. /БГНЕС