Атанасов: Всяка седмица ще споделям по едно видео

След четири месеца липса на обществено внимание, темата култура отново е на дневен ред. Това каза министърът на културата Атанас Атанасов в нов видеоклип, разпространен чрез социалната мрежа Фейсбук, предаде БГНЕС.

Съжалявам, ако стилът ми на комуникация е предизвикал негативни емоции, не съм искал да обидя никой. Но ако това е цената за културата, готов съм, казва министърът и дава отчет на постигнатото през първите 100 дни от управлението.

"100 милиона повече в бюджета за култура, 44 милиона за Национален филмов център и българското кино, 30 милиона за Национален фонд култура, 12 милиона за българските музеи, въпреки лъжите на опозицията. Нови конкурси за директори на културните институти, налагане на ясни критерии, за да може парите да отиват до творците, а не просто да потъват някъде. Възстановяване работа по норвежката програма, с което се осигуриха допълнителни 10 милиона извън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и народен театър. И това са само някои от нещата, които постигнахме", казва министърът на културата.

Културните среди избухнаха: МК е излишен баласт. Оставка

В заключение Атанасов подчертава, че възнамерява всяка седмица да споделя по едно видео и следващата седмица ще разкажа повече за Национален фонд култура. /БГНЕС

Камен Донев: В следващия си клип министър Атанасов да скочи през прозореца