Атанасов: Във война сме, няма да си затваряме очите за дефицитите

Имаме радикално променена среда на сигурност в страната и Европа. Всички дефицити в българските въоръжени сили, ако се наложи, трябва да бъдат попълвани от съюзниците.

Това заяви пред Нова телевизия съпредседателят на „Демократична България” Атанас Атанасов и добави: В центъра на Европа има война, ние сме длъжни да се държим като държава, която е на границата на военните действия.

По думите му, от друга страна войната заглушава корупционните схеми на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, чиято партия саботира властта.

Атанасов изказа предположение, че българските служби са били уведомени от партньорските за намеренията на Москва, затова и „Демократична България” ще поиска информация по парламентарен път.

Убеден съм, че в българските разузнавателни служби има руска агентура, каза още Атанасов, който е председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

По думите му шефове на службите днес са нови хора и трябва да имат възможност да променят тези служби.

По границата е пълна анархия. Държавата не беше подготвена за такава вълна, каза още Атанасов и добави, че затова днес в парламента ще има изслушване председателя на Държавната агенция за бежанците. /БГНЕС