Атанас Фурнаджиев подаде оставка и поиска свикването на Конгрес

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев също подаде оставка. Тя идва дни след решението на президента на централата Борислав Михайлов да подаде своята по искане на министър-председателя Бойко Борисов и спортния министър Красен Кралев. До нея се стигна след расистки скандал, разразил се по време на мача България - Англия и поставил страната ни в крайно неблагоприятна светлина.

Уважаеми приятели и почитатели на футбола, Направих своя сериозен анализ на създалата се кризисна ситуация и считам, че единствено Конгрес може да се справи с преодоляването. Затова решавам да подам оставка като Вицепрезидент на БФС и призовавам колегите да ме последват. Вярвам, че ще подкрепят свикването на конгрес през месец февруари 2020 г. С уважение, Атанас Фурнаджиев Вицепрезидент на БФС", пише Фурнаджиев.

За утре (петък) е насрочено заседание на Изпълкома. На него се очакваше Атанас Фурнаджиев да бъде избран за приемник на Борислав Михайлов. Сега обаче на него трябва да се вземе решение за насрочването на Конгрес на централата. Друг вариант е Михаил Касабов като единствен възможен вариант да оглави БФС, но това надали ще се случи. Всичко това прави крайно любопитно и изключително важно утрешното заседание за бъдещето на футбола у нас. /БГНЕС