Атанас Фурнаджиев или Михаил Касабов поема БФС

Атанас Фурнаджиев или Михаил Касабов са двама основни кандидати да поемат Българския футболен съюз след оставката на Борислав Михайлов, гласи уставът БФС. „При подаване на оставка, трайна невъзможност да изпълнява задълженията си или смърт, правомощията на президента на БФС се изпълняват от първия вицепрезидент, а при невъзможност или отказ от негова страна - от друг вицепрезидент, избран от ИК, до провеждането на конгрес".

Това означава, че на насроченото в петък заседание на Изпълкома, ако оставката на Михайлов бъде приета, Михаил Касабов или Атанас Фурнаджиев най-вероятно ще поеме управлението. Първият вицепрезидент Йордан Лечков е кандидат за кмет на Сливен и не може да поеме поста.

„Да, има ме в общата картина за президентския пост на Съюза. Това не е тайна, има си устав, който ще следваме в петък. Не мисля, че проблемът на българския футбол се казва Боби Михайлов. Дали имаше нещо предварително подготвено в реакцията на публиката на мача с Англия? Близко е до ума да си помислим такова нещо. Все пак не искам да се ангажирам с коментар, има заловени, знаят се кои са, нека органите свършат своята работа. Занапред ще бъдат взети много по-сериозни мерки - както от УЕФА, така и местните футболни структури", заяви пред sportal.bg Фурнаджиев. /БГНЕС