Астън Вила разклати амбициите на Тотнъм за топ 4

Отборът на Астън Вила победи Тотнъм с 2:0 като гост в първия мач от Висшата лига за 2023-та година. За "шпорите" това бе пета загуба в последните седем мача в Лигата, с което те изостават в битката за топ 4.

"Шпорите" имаха инициативата през първата част, като голмайсторът на тима Хари Кейн бе близо до това да открие резултата, но ударът му с глава бе изчистен от голлинията. Малко след почивката бирмингамци изненадаха своя съперник с гол на Емилиано Буендия, дошъл след грешка на Юго Лорис, а в 73-та минута Давид Луис вкара втори гол за гостите. Играчите на Антонио Конте нямаха сили да отговорят на предизвикателството и загубиха.

За лондончани това бе седми пореден мач в първенството, в който те допускат поне два гола във вратата си. Така "шпорите" остават на пето място в класирането с 30 точки, две по-малко от четвъртия Манчестър Юнайтед, който е изиграл мач по-малко. Вила продължи с добрите изяви под ръководството на новия наставник Унай Емери и се изкачи до 12-та позиция в подреждането с актив от 21 точки. /БГНЕС