Асен Василев: Тази година нямаме право на трета грешка

Знакът, който даваме с Никола Минчев (новоизбраният председател на 47-ото Народно събрание) е много ясен – идва ново поколение в политиката. Поколение, което няма багаж, не носи травмите на времето и е градивно. Знак – да си изчистим държавата и да си я подредим така, че България да стане място, където сънародниците ни от чужбина да искат да се върнат.

Това заяви пред БНТ Асен Василев от „Продължаваме промяната”.

Преговорите за правителство продължават, каза още Василев.

Формула 8:4:3:2 – няма. Разбирането е тежестта на парламентарните групи, посочи Василев и добави: Тази година нямаме право на трета грешка.

Нищо не е ясно докато партиите не си стиснем ръцете, че това е споразумението, каза той в отговор на въпроса дали е ясно, че именно той ще бъде министър на финансите.

В момента вървят дискусии за структура и състав на Министерски съвет, докато те не приключват нищо не е ясно. Докато не стане пълно разбирателство между партиите нищо не е на 100% - нито, че Кирил Петков ще е министър-председател, нито че Корнелия Нинова ще е вицепремиер, стана ясно от думите на Василев.

Програмата, по която се работи е за 4-годишен мандат, потвърди още веднъж Василев.

Ролята на президента е добре описана в Конституцията, отговори Василев на въпроса участвали косвено Румен Радев в преговорите за правителство. /БГНЕС