Асен Василев: Ние няма да отминем и в диалог с крадци няма да влезем

32 години ДПС е в политиката и най-бедните краища на държавата са там, където са избирателите на ДПС, но едни от най-богатите хора в държавата са членове на ДПС. Ние не се борим и не проповядваме срещу хората, които гласуват за вас, ние се борим срещу хората, чиито банкови сметки вие пълните и срещу диалога, който вие искате, за да се краде безпардонно и безцеремонно. Това няма да продължи, ние в такъв диалог няма да влезем с никой!

Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев от парламентарната трибуна по време на разпаления дебат по исканата оставка на председателя на 47 Народното събрание Никола Минчев, предаде репортер на БГНЕС.

Вие говорите с надеждата, че ние сме нещо временно, което ще отмине. Ето ви още една новина, няма да отмине! Това е началото, което българското общество поиска ще иска по площадите всеки ден. Ще си отвоюваме държавата, заяви Василев, който присъства в пленарна зала днес, заедно с министър-председателя и половината кабинет.

Толкова е дълбока кризата, че вие сте готови да се прегърнете с „Възраждане”, г-н Карадайъ, за да ни свалите от власт, каза още вицепремиерът. Толкова е дълбока кризата за хората, които си стоят в сараите и се опитват да управляват държавата, обърна се още вицепремиерът към лидера на ДПС, който излезе на трибуната и взе думата без процедура по начина на водене, подчерта Асен Василев.

Мустафа Карадайъ от своя страна отново нарече „Продължаваме промяната” и правителството с думите „случайни минувачи”. Той заяви, че кабинетът „Петков” прави политика в името на фирмите на мафията и задкулисието.

Изказването на Асен Василев провокира бурни възгласи от едната страна на залата и аплодисменти – от другата. /БГНЕС