Асен Василев: Не сме обсъждали кой да е премиер

Не е обсъждано името на премиера, структурата и състава на бъдещия Министерски съвет. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев, предаде репортер на БГНЕС.

Според Василев първо трябва да видим дали има работещо парламентарно мнозинство срещу корупцията. Той оцени като ползотворни преговорите с БСП за съставяне на нов кабинет и обеща да се използва изработената вече програма.

Как ще се сглоби мнозинството е въпрос на мандатоносителя, така че да бъде приет законът за КПКОНПИ и да бъде избран Бойко Рашков за ръководител на антикорупционната комисия, каза Василев.

Той подчерта, че не е обсъждан вариант за премиер.

Василев коментира и отношенията с Русия, след изгонването на 70 руски дипломати и служители на посолството, което бе направено от премиера в оставка Кирил Петков и стана причина за острата реакция на БСП към „Продължаваме промяната“ и отказът им да участват в преговори с тях по време на връчването на първия мандат. Тогава ПП реши да замени кандидата си за премиер и вместо Петков, това да бъде именно Василев.

„Отношенията с Руската федерация не са прекъснати, има руско посолство в България и българско в Русия“, каза лаконично той. /БГНЕС