Асен Василев е кандидатът за премиер на „Продължаваме Промяната”

Асен Василев е кандидатът за премиер, който „Продължаваме Промяната” ще предложи да оглави евентуален нов кабинет с мандат на партията в рамките на сегашния парламент. Това обяви министър-председателят в оставка Кирил Петков

"Човек, на който имам безприкословно доверие, с който започнахме борбата рамо до рамо и с който ще я завършим рамо до рамо в един отбор. Един отбор с него, с всички членове на "Продължаваме промяната", с всички коалиционни партньори и всички съмишленици. Време е да запретнем ръкави и да си свършим работата докрай", каза Петков.
"Днес се намираме на исторически вододел. Има възможността да продължим промяната за законова държава, която просперира, където обществените средства се харчат за обществени нужди или има риска да се върнем назад към задкулисието, чуждите интереси, започна изявлението си Петков. Заяви, че няма да допуснем няколко неща: България да вземе грешната посока, шепа хора да ограбват обществените средства, прокурорите да продължават да бездействат, чужди дипломати да дават ултиматум на българската държава. Няма да допуснем, защото не ни е страх", каза Петков.
Той посочи, че с БСП имат различия по международните въпроси, с част от депутатите на ИТН имаме лични различия, но нищо не може да бъде по-важно от просперитета на България и да продължим промяната напред.
Петков призова за обединение на всички, освен с тези, които пълнят с пачки чекмедчетата си, които са в листа "Магнитски", които с СМС-и контролират своите депутати и тези, които се контролират от чужди държави.
"Трябва да се обединят, за да се свършат неотложни задачи за следващите 6 месеца: да се промени законът за КПКОНПИ и Бойко Рашков да оглави антикорупционната комисия; да се сложи механизъм за разследването на главен прокурор с независим съдия; да се сменят всички регулатори с изтекъл мандат - КЗК, КФН, БНБ; да се промени законът на обществените поръчки; да се приемат 22 законопроекта за усвояването на парите от Плана за възстановяване; да се довърши планът за българското земеделие; да се довърши енергийната диверсификация; да се направи държавна Агенция по горите, така че да се прекъсне дървесната мафия", каза още той.
"Призовавам всички наши съмишленици, всички наши коалиционни партньори, независими депутати да се обединим в една обща коалиция по тази програма и тези задачи да бъдат свършени в следващите 6 месеца. Нищо не е по-важно сега за България от това. Няма пост или позиция, която да е по-важна. Ето защо, във вчерашния ден аз предложих на "Продължаваме промяната" следващият министър-председател на България да се казва Асен Василев", каза Кирил Петков. /БГНЕС