Ясен Петров: Ако искаме да успеем, трябва да играем като колектив

Ако искаме да успеем, трябва да играем като колектив. Това сподели селекционерът на България Ясен Петров при пристигането на националите ни на Терминал 2 на Летище София, предаде репортер на БГНЕС. „Трикольорите“ изиграха две приятелски срещи в Катар, в които отстъпиха на домакините на Световното първенство тази година и на вицешампионите от последното издание Хърватия с по 1:2.

„При всички положения има и позитиви, има и негативи. Допускаме елементарни грешки в защита, но положителното е, че създаваме много голови положения. В мача с Хърватия имахме отлични ситуации, съдиите наклоняваха везните, но няма да ги коментирам. Полезни проверки, знаем на кое ядро можем да разчитаме. Не мисля, че има психологическа затормозеност, играхме срещу много сериозни отбори. Искаме да победим и ще го направим, надявам се, още при следващото ни гостуване. Играем през три дни, Хърватия игра в почти пълен състав преди три дни, след това заложи на по-свежи играчи с нас, ние направихме два такива мача – вижте къде играят техните играчи“, започна той.

Ясен Петров.

На въпрос на БГНЕС относно дали това са хората, на които ще разчита занапред и в Лигата на нациите, Петров отвърна: „До юни има както много време, така и малко. Въпрос е и на късмет, ние можем да се справим на едно определено ядро, пожелавам им да са здрави, да влязат със същото желание както в мача с Хърватия“.

„В защита има още много какво да работим. Имахме малко повече време да потренираме, играхме на страхотен стадион, домакините ни посрещнаха много добре, това е плюс за нас, силни противници. Да, как да няма нотка на съжаление, че няма да сте на световното– кой футболист и треньор не иска да бъде на такъв форум?“.

На въпрос на БГНЕС относно това дали има разочарование у него от някой индивидуално, наставникът на „лъвовете“ допълни:Пред Вас съм само да говоря положителни неща, останалото, ако е свързано с някой отделен футболист, остава в съблекалнята“.

„Аз приемам позитивно случилото се с Десподов, радвам се, че стана в такъв мач, а не в офицаилен. Разговарях с него, извини се на мен и на съотборниците си, съжалява за постъпката си. Дай Боже когато дойдат резултатите, тази психологическ затормозеност да изчезне. За мен е най-важен колективът. Нние нямаме кой-знае какви звезди, единствено Петко Христов играе в топ 5 първенство на Европа - в Италия. Ако искаме да успеем, трябва да играем като колектив“, завърши националният ни селекционер

Изиграхме две добри контроли. Това заяви вратарят на Славия Светослав Вуцов при завръщането на родните национали в България след катарското турне, предаде репортер на БГНЕС. „Лъвовете“ отстъпиха последователно на домакините на Мондиал 2022 Катар и световните вицешампиони Хърватия с по 1:2.

Светослав Вуцов.

Добре се чувствам, изиграхме две добри контроли, за съжаление без да постигнем добър резултат. Играхме като равен с равен с хърватите, накрая не ни стигнаха силите и загубихме мача. В България играем по-бавно отколкото в Европа, повече се накъсват мачовете“, започна той по отношение на проверките на катарска земя.

Така е, но видяхме, че когато бяхме с човек повече, а и като останахме с един по-малко, имахме своите ситуации, но малшанс. Те бяха домакини, бяха по-аклиматизирани с времето, направихме детински грешки и, за съжаление, загубихме. Усещам израстване, да, трупам опит в европейските мачове“, завърши уверено стражът на Славия. /БГНЕС