Арсенал се справи с Уулвс и дръпна с пет точки на върха

Отборът на Арсенал подчерта шампионските си амбиции през този сезон, след като победи Уулвърхемптън с 2:0 като гост в мач от 16-ия кръг на Висшата лига, който е последен преди паузата за Световното първенство в Катар. По този начин "артилеристите" ще посрещнат Коледа с пет точки чиста преднина пред втория в класирането Манчестър Сити.

Йодегор донесе успех на Арсенал с два гола на "Молиню"

На "Молиню" играчите на Микел Артета не успяха да преодолеят защитата на домакините в първата част, но излязоха напред в 55-та минута с гол на Мартин Йодегор. 20 минути по-късно норвежкият национал се разписа за втори път и подпечата успеха на лондончани.

По този начин Арсенал записа 12-та победа в 14 мача и вече има 37 точки, пет повече от Сити. От своя страна "вълците" остават на последната позиция с актив от 10 точки.

В другия мач от събота вечер Нюкасъл продължи своя възход с домакинска победа над Челси с 1:0. На "Сейнт Джеймсис Парк" единствения гол в двубоя отбеляза Джо Уилок в 67-та минута. Така "свраките" ще посрещнат празниците в топ 3 в класирането с 30 точки, докато "сините" нямат успех в първенството вече пет поредни мача и заемат осма позиция с 21 точки. /БГНЕС