Арсенал се разправи с Тотнъм и дръпна с 8 точки на върха в класирането

Арсенал продължава с отличното си представяне от началото на сезона. Тимът на Микел Артета победи Тотнъм с 2:0 като гост в дербито на Северен Лондон и дръпна с 8 точки пред Манчестър Сити на върха в класирането на Висшата лига.

"Артилеристите" поведоха в 14-ата минута след кошмарна грешка на вратаря Юго Лорис. Сака проби отдясно, влезе в наказателното поле и стреля. Топката се отклони в Сесеньон, а Лорис се намеси ужасяващо и само видя как тя влиза в мрежата му.

Много бързо Тотнъм можеше да върне гола, след като Сон бе изведен зад защитата на гостите. Рамсдейл обаче скъси ъгъла и отрази удара на южнокорееца. В 25-ата минута Томас Партей разтресе страничната греда. Така се стигна до 36-ата минута, когато Арсенал все вкара втори гол. Разписа се Мартин Йодегор с прецизен удар от границата на наказателното поле.

В началото на второто полувреме Тотнъм натисна, а Рамсдейл продължаваше да прави страхотни спасявания. Арсенал пък чакаше търпеливо своя шанс и в 69-ата минута Еди Нкетия направи голям пропуск. Младият нападател бе оставен сам срещу Юго Лорис, но французинът успя да отрази. Малко след това Гранит Джака опита късмета си от свободен удар на границата на наказателното поле, но прати топката над вратата.

В 82-ата минута Рамсдейл направи поредното си добро спасяване, след като отрази диагонален удар на резервата Ричарлисон. Две по-късно “шпорите” бяха отново близо до гола, но шут на Сон се отклони в тялото на защитник и топката излезе в ъглов удар. След изпълнението му Кулушевски стреля от малък ъгъл, но Рамсдейл отрази. До края Арсенал удържа преднината си и ликува с победа в дербито. /БГНЕС