Арсенал привлече Александър Зинченко

Отборът на Арсенал взе втора звезда на Манчестър Сити през летния трансферен прозорец, след като привлече защитника на шампионите Александър Зинченко. Украинският национал, който стана четирикратен шампион на Англия с "гражданите", преминава на "Емиратс" срещу 32 милиона паунда.

В началото на този месец Арсенал взе и нападателя на Сити Габриел Жезус за 45 млн. паунда. 25-годишният Зинченко вече е работил с мениджъра на Арсенал Микел Артета, докато испанецът бе асистент на Гуардиола на "Етихад". "Много сме щастливи, че Алекс вече е част от нас. Той е играч, когото познавам много добре и продължих да следя развитието му, след като напуснах Манчестър Сити. Той е играч от висока класа, който ще ни даде поливалентност и различни опции както в атака, така и в защита", заяви Артета.

Най-често Зинченко играе на левия фланг на защитата, но той също така може да заеме позиция в центъра на терена. Украинецът е петото ново попълнение за "артилеристите" през лятото след Жезус, Маркиньос, Мат Търнър и Фабио Виейра. /БГНЕС