Арсенал и Тотнъм с комфортни аванси, Милан с равенство на „Олд Трафорд“

Арсенал постигна успех като гост на Олимпиакос с 3:1 в първи двубой от осминафиналната фаза на Лига Европа.

„Артилеристите“ бяха по-добри от съперника през първата част и след няколко пропуска откриха след страхотен шут на Мартин Йодегор, като основна вина за попадението има и стражът на домакините Жозе Са. След почивката Олимпиакос стигна до равенство след гола на Юсеф Ел Араби, но в заключителните десетина минути Габриел и резервата Мохамед Елнени гарантираха комфортната победа на Микел Артета и компания.

Тотнъм също не изпита затруднения при домакинството си на Динамо Загреб, стигайки до успех с 2:0. „Шпорите“ трябваше да гостуват на хърватите в първата среща след изтегления жребий, но приеха съперника на собствен терен, за да се избегне засичането с градския опонент Арсенал в реваншите. Хари Кейн отбеляза и двата гола за възпитаниците на Жозе Моуриньо, които гледат към четвъртфиналната фаза на надпреварата.

В безспорно най-интригуващия сблъсък от вечерта, Манчестър Юнайтед и Милан не успяха да се победят на „Олд Трафорд“ след равенство 1:1. „Червените дяволи“ имаха няколко добри ситуации за гол през първата част, включително пропуск от непосредствено близка дистанция на Хари Магуайър, и закономерно поведоха в 50-та минута след гол на резервата Амад Диало. Гостите вдигнаха оборотите след това и стигнаха до ценното попадение на чужд терен чрез Симон Кяер, който оползотвори асистенция на Раде Крунич в добавеното време. Така, „росонерите“ отпътуваха за Италия с добър резултат от визитата си в Манчестър.

Останалите резултати:

Аякс – Йънг Бойс 3:0

Динамо Киев – Виляреал 0:2

Славия Прага – Рейнджърс 1:1

Гранада – Мьолде 2:0

Рома – Шахтьор Донецк 3:0. /БГНЕС