Арда посреща Славия в директен сблъсък за седмото място

Днес ще се изиграят нови два мача от битките във втората четворка на Първа лига. От 17:30 часа Локомотив София приема Ботев Пд на стадиона в квартал „Надежда“, докато Арда и Славия си дават среща от 20:00 часа в Кърджали в директен сблъсък за седмото място, даващо право на участие в бараж за Европа.


В първия двубой за деня Локо София е домакин на Ботев в протоколен мач. И двата състава загубиха отдавна шансове за седмото място в крайното подреждане, като доиграват спокойно кампанията. В последните си срещи от шампионата „железничарите“ загубиха от Арда с 1:3 у дома, докато „канарчетата“ спечелиха първа точка след завръщането си на „Колежа“, завършвайки при нулево равенство със Славия. В първия мач между столичани и пловдивчани възпитаниците на Станислав Генчев постигнаха победа с 2:0, а след последния съдийски сигнал бесните фенове на „жълто-черните“ излязоха на терена и съблякоха футболистите в знак на недоволство от играта на любимия тим.

Ботев Пд няма с какво да се похвали през кампанията, като наскоро се раздели преждевременно с Бруно Балтазар, а начело на първия отбор застана Стефан Стоянов. Пловдивчани имаха и до известна степен късмет да играят във втората четворка, след като си подсигуриха място там едва в предпоследния кръг на редовния сезон, когато спечелиха визитата си на Пирин в Благоевград с 4:2. Локомотив достигна до полуфиналите в турнира за Купата на България, където отстъпи на ЦСКА 1948 след драма с дузпи.

Вечерта предстои най-важният мач в борбата за седмото място в крайното подреждане, което отрежда бараж за участие в евротурнирите догодина. Арда приема седмия Славия с пасив от три точки от „белите“, които допуснаха грешна стъпка в последния кръг при нулевото реми с Ботев, докато кърджалийци взеха своето при гостуването на Локомотив София. Първият мач в плейофите между двата състава завърши при 0:0 в „Овча купел“, а в редовния сезон тимовете си размениха по един домакински успех с 1:0.

Възпитаниците на Александър Тунчев нямат алтернатива на трите точки, ако искат да запазят шансове за изместване на „белите“ от седмата позиция. И двата отбора са в добро моментно състояние, като кърджалийци нямат загуба в осем поредни мача в първенството, докато столичани са без поражение в петте двубоя под ръководството на Ангел Славков, но завършиха наравно в изминалите си три. В последните срещи за сезона Арда гостува на Ботев, а Славия посреща Локо София. /БГНЕС