Арда и ЦСКА 1948 определят последния полуфиналист за Купата

Арда и ЦСКА 1948 се изправят един срещу друг в последен 1/4-финал от турнира за Купата на България. Срещата между двата тима е днес от 18:30 часа на стадион „Арена Арда“ в Кърджали.

Възпитаниците на Александър Тунчев се представят на приливи и отличи от началото на пролетния полусезон в Първа лига. Кърджалийци започнаха с победа над Септември с 1:0 като гост и разгром над Локомотив Пд с 5:0 у дома, но загубиха три от следващите си четири срещи, без да отбележат попадение в тях. Все пак, тимът е осми в класирането с 35 точки и продължава битката за попадане в челната шестица, въпреки че реалистично може да се бори и за седмото място, което дава право на бараж с третия в крайното подреждане за място в евротурнирите догодина.

Именно ЦСКА 1948 трети към момента в таблицата с 48 пункта. Играчите на Тодор Янчев се реваншираха за загубата си от ЦСКА с 0:1 у дома, побеждавайки последователно Берое с 3:1 под Аязмото за първенство и Партизан Белград с 2:0 в контрола по време на паузата за националните отбори. Янчев бе категоричен на пресконференцията си преди двубоя в Кърджали, че на 1/4-финалите няма слаби съперници и че турнирните битки се различават от тези в шампионата. „Армейците“ взеха и двата си мача с кърджалийци в Първа лига с по 1:0.

„Очакванията за мача са, че на тоя етап от Купа България няма слаби отбори, особено когато гостуваме на Арда Кърджали, един много добър отбор. Най-важното е нашият отбор как ще подходи, в тези две седмици поработихме доста добре и мисля, че сме готови да се справим със съперника. Турнирните двубои са винаги и по-интересни – тук срещаме Арда в един мач, който може да се реши в 90 минути, продължения или дузпи – нямаш право на грешка, нямаш право на поправителен, както в първенството, където имаш възможност да се поправиш“, коментира той.

Пълна програма за четвъртфиналите на Купата:

Понеделник, 3 април

Локомотив София – Славия 2:1

Вторник, 4 април

17:00, Лудогорец – Спартак Варна 2:1

20:00, ЦСКА – Черно море 1:2

Сряда, 5 април

18:30 часа, Арда – ЦСКА 1948

Жребият за полуфиналите на турнира ще се тегли на 6 април от 11:00 часа. Финалът за Купата на България ще се играе на 24 май на стадион „Васил Левски“ в София. /БГНЕС