Японка спря Тайбе Юсеин в полуфиналите на Олимпиадата

Тайбе Юсеин ще спори за бронза на олимпийския турнир по борба в Токио. В равностоен и оспорван полуфинал при 62-килограмовите световната и европейска шампионка отстъпи на японката Юкаку Кавай с 2:3.

Тайбе Юсеин

Така азиатката взе реванш от нашето момиче за загубата си във финала на Световното първенство през 2018 година. По-рано днес Тайбе записа последователни победи над бразилката Лаис Нунеш и Болортуя Курелку от Монголия. В битка за бронза утре Тайбе очаква победителката от двубоя между рускинята Любов Овчарова и шведката Хена Йохансон. За титлата Юкаку Кавай излиза срещу киргизстанката Айсулу Тинибекова, №1 в света от 2019.

Утре на татамито излизат Георги Вангелов (57) в свободния стил и Евелина Николова (57). Георги Вангелов среща аржентинеца Абделхак Карбахе на старта. В потока на българина са още японец, турчин и индиец. Схватките са утре, 4 август, когато ще стартира и Евелина Николова в категория до 57 кг при жените. Нейна първа съперничка ще бъде полякинята Йовита Врзесейн, пета от световното през 2019-а. В потока на българката са още молдовка, нигерийка, индийка, рускиня.

Схватките започват в 5 часа българско време. /БГНЕС