Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на София

Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София.

Това стана ясно, след като той, заедно с ръководството на партията и кандидатите за общински съветници, дойде при регистрацията за изборите.

Документите за регистрацията на кандидата за кмет и на кандидатите за районни кметове и общински съветници в момента се регистрират в ОИК-София, предаде репортер на БГНЕС.

Имаше въпроси в последните седмици, спекулации - искам да кажа, че използваххме цялото време от закона, и избрахме най-добрият възможен кандидат за кмет. Не от гледна точка на партийния интерес, а гражданите да са представени, каза Томислав Дончев.

"Намираме се в нестандартна ситуация, както каза Борисов преди дни. Решението няма как да бъде лесно. Решението съм го взел напълно съзнателно, лично аз, и след време, което аз поисках да ми бъде отредено, за да преценя ситуацията. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с г-н Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидата на ГЕРБ за кмет на София. Разбрах от него, че имам номинации от структурите на партията, и помолих за време да помисля, защото това не е решение, което да се вземе за секунди или минути. Получил съм уверение, че ще имам възможност самостоятелно да взимам решенията си, обсъдили сме екип, стратегия, хора, които ще работим заедно за това София да изглежда още по-добре", каза Хекимян. И допълни, че "нещото, което е важно за мен, е че през целия си път аз съм бил пред камерите. Целия си път съм извървял пред обектива като публична личност. Не съм и нямам какво да крия", каза още кандидатът.

"От 20 години живея в София. През цялото това време като журналист в БТВ съм критикувал. Осъждали сме действия в СОС, търсили сме решения и начини за това проблемите на гражданите да бъдат решени. Имал съм решение и коментар по всеки един казус, който се е случвал тук, като водещ всяка сутрин сме показвали на зрителите. Визията ми за София е столицата ни да бъде още по-модерен и зелен град, да е отворен към инвестиции, към младите хора, но преди всичко слагам като акцент образованието. Не забравяме и големите инфраструктурни проекти, които да продължат да се изпълняват", каза още Хекимян. "19 г. съм журналист, изминал съм пътя си от репортер до водещ. Преди 3 г. поех директорски пост в БТВ, признавам, че съм се замислял какво ще е моето развитие след този пост. Получавайки предложението за това да съм кандидат на ГЕРБ, си дадох сметка, че искам да продължа да работя за обществото, просто ще е от другата страна", каза още кандидатът. Това, което ще направя като кампания, е да бъда близо до хората и да бъда себе си, каза още Хекимян.

Той благодари на Борисов и на структурите на ГЕРБ, "без да съм партиец, аз съм гражданин като всеки един от вас", и допълни, че ще разчита на хората зад него от ГЕРБ, които са експерти в своята област, и ще продължат да правят "най-доброто за София".

Ние сме тук не да регистрираме Антон Хекимян като кандидат за кмет, тук сме, за да регистрираме победата, която ще постигнем заедно. Благодарим на Хекимян, че прие номинацията при една нелека битка, и избра страната на професионалистите. Нашата листа има изключителни попадения, нови лица. След като най-върлият ни критик /Хекимян - бел.ред./ прие номинацията ни за кмет, очевидно е, че сме на прав път и няма от какво да се срамуваме. Чака ни много работа, да се фокусираме върху разговорите за бъдещето на града, каза председателят на СОС Георги Георгиев.

БГНЕС припомня, че вчера лидерът на партията Борисов коментира и забавянето с обявяването на номинацията за кмет на София така: "Има шест много добри кандидати за София. Сега като се прибера, ще преценя. От два месеца кандидатите на нашите коалиционни партньори са надолу, само хейт. Когато си построил в София хиляди километри, паркове, фонтани, все ще намериш някое накриво поставено паве", обясни Борисов.

Седмица по-рано лидерът на партията коментира, че му се налага да избира между общо 20 кандидати, като кандидатът със сигурност щял да бъде неочакван./БГНЕС