Анте Шимунджа: Не мислим, че вече сме фаворити в групата

Дали очакванията са се повишили след победата над Рома? Не! Защо? Искаме да се състезаваме. Не мислим, че вече сме фаворити в групата. Правим стъпка след стъпка, играем мач за мач. След приключването на шестте срещи в групата ще видим къде сме", заяви словенският треньор на Лудогорец - Анте Шимунджа, преди заминаването на отбора за гостуването на Бетис. Срещата на стадион "Бенито Виямарин" започва от 22.00 часа българско време.

Попитан какъв е планът му за мача с Бетис и дали смята испанците за по-добър отбор от Рома, словенският специалист отговори: "Не знам дали Бетис е по-добър от Рома, но играе различен тип футбол. Но какъв ще бъде планът, това ще го споделя с футболистите."

"Искаме да играем във всеки мач както го направихме в предишния мач като този с Рома. Да, стадионът на Бетис е голям, но футболът е за феновете. Когато има добра атмосфера, ни харесва. Бетис има гореща подкрепа. Това е домакинско предимство, съгласен съм. Но не мисля, че е от голямо значение, защото когато играхме с Рома, това също е един голям отбор. Срещу такъв тип отбори не е важно дали си домакин или гост", завърши Шимунджа.

Изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев пък заяви, че от Лудогорец всичко може да се очаква: "Луда вечер, сериозни емоции, но аз бих посъветвал всички да бъдем здраво стъпили на земята, защото тепърва правим нашите сериозни крачки в Европа. Ако се главозамаем от победата срещу Рома, ще платим висока цена. Класата на Бетис е безусловна. Статистиката, вие добре знаете, че за българските отбори не е добра, когато играем срещу испански отбори. Защо да не нарушим традицията. Имаме право да мечтаем за добър резултат.“

„Вече няколко пъти имах възможността да кажа, че ние в момента градим много силен и млад отбор, който тепърва трупа опит в Европа. Смея да твърдя, че добрите дни за Лудогорец предстоят. Ако утре спортния къмсет и щастие са с нас може да постигнем нещо голямо. Нека бъде реалисти. Ще бъде трудно, знаем какъв отбор е Бетис, какви изпълнители има. 50 000 на стадиона, атмосферата ще е фантастична. Дано стане мач, с който да се почувстваме горди, че работим и правим нещата както трябва“, допълни шефът в Лудогорец.

„Ние имахме нужда от една такава победа като тази с Рома. В момента завършваме процес на сериозна реформа. Много напуснали, големи имена. Много нови момчета и имахме нужда от една такава победа като тази срещу Рома. Тя се отразява върху настроението в отбора и ни дава право да мечтаем. Нека да караме стъпка по стъпка. Най-важното от всичко е, че този отбор демонстрира сериозен характер. Дори в трудни ситуации момчета не се панират, а намират сили в себе си да се върнат в мача и да победят. Настроението е доста добро“, завърши той.