Янев: Призвани сме да гарантираме на бълагрите честни и свободни избори

Служебният премиер Стефан Янев поздрави българите по случай 113-ата годишнина от обявяването на независимостта на България. "Националните усилия за свобода и съединение намират своето естествено продължение именно в този тържествен акт от преди повече от век, който дава на народа ни самочувствието на равноправна нация, заявява Янев.

Държавническият усет, умелата дипломация и прозорливостта на предците ни в онзи забележителен момент е знак за историческата зрялост на обществото и способността му три десетилетия след Освобождението неотклонно да държи във фокуса на своята ценностна система българската национална кауза", написа Янев.

"Без постигнатата преди 113 години Независимост днес страната ни нямаше да има възможност за всестранно самостоятелно развитие. Наш дълг като общество в настоящето е да изпълним по най-добрия начин завета на нашите предци и да осигурим просперитета на България. Тази нелека национална задача днес минава през преодоляването на сериозни кризи, с които продължаваме да се справяме заедно", написа още Стефан Янев.

"В условията на безпрецедентна политическа криза като служебно правителство сме призвани да гарантираме на българските граждани честни и свободни избори. Пандемията продължава да бъде огромно предизвикателство, но съм сигурен, че с общи усилия ще го преодолеем, като имаме отговорно отношение и като се осланяме се на постиженията на медицината. Икономическият подем на държавата също продължава да е ежедневно на нашето внимание, така че в диалог с бизнеса и гражданите да работим за благополучието на държавата. Днес България е свободна, независима, демократична държава и отговорност на всички нас е тя да пребъде", завърши Янев. /БГНЕС